Газови уредби - София, Газов инжекцион - София. Монтаж на газови уредби, Обслужване и гаранция на газови уредби, Газова уредба на промоция, Страхотни цени.

газови уредби и газов инжекцион промоция

0887436182

Бул. ''Искърско шосе" 1А, 1528 НПЗ, София, 1000 Газов инжекцион и газова уредба София

Въпроси и отговори

Какъв ще е разходът на газ?

Най-обобщено казано: когато Вие изберете уредба от по-висок клас, марков редуктор и рейка , качествен компютър с богат на възможности софтуер, разходът на бензин и газ са еднакви в литри. При уредби с по-нисък клас разходът на газ е с 5-10% повече от разхода на бензин. При консултацията с нас ще Ви посъветваме какъв тип уредба е най-съвместима с вашия двигател, съобразно мощността, натоварването, километрите, надеждността.

Има ли загуба на мощност ?

Загубата на мощност при обикновените уредби може да достигне до 20%. Предлаганите от нас уредби запазват мощността на 95% – при нея няма да забележите,на практика, разликата между горивата. Ако усещате дори минимално понижение спрямо бензина, това може да се дължи единствено на неправилна или икономична настройка на газовия инжекцион.

Как да избера газов инжекцион?

Разумните клиенти се консултират в сервизите. В добрите сервизи специалисти работят с много марки уредби, богат избор на софтуер, имат готови технически решения, според двигателя на колата те ще Ви насочат към избора на система. В повечето от случаите има поне три предложения – нисък, среден и висок клас. В ниските класове – системите работят стабилно, изкарват гаранционния срок, но имат ограничени функции на софтуера и поддръжката на производителя е меко казано скромна. Средният клас системи е златния баланс между цена, качество, функции. Във високия клас всичко е перфектно - италиански уредби, здрави, надеждни, икономични, с хубав софтуер. На база опита ни досега, ние залагаме изцяло на изпитани марки, качествени материали, евтина гаранционна и след гаранционна поддръжка.

Може ли да превключва автоматично на газ?

Газовият инжекцион има електронен блок за управление , който управлява всичко по системата . Той следи температурата, оборотите , натоварването и автоматично превключва всичко. Вие запалватедвигателя на бензин и уредбата съвсем сама преминава на газ. При някакъв проблем или липса на газелектронният блок автоматично и неусетно преминава на бензин и сигнализира чрез звуков сигнал. От Вас се иска единствено да изпитвате удоволствие от шофирането.Тези уредби са улеснение за дами и млади водачи без опит.

Как ще разбера кога да заредя газ?

Всеки газов инжекцион има датчик на бутилката . Сигналът от него се изпраща в купето на ключа за автоматично преминаване и показва наличието на газ. При липса на газ има звуков сигнал .

Какво ще стане, когато свърши газта по време на движение?

Когато карате на газ лампичките на ключа постепенно ще угасват, докато свърши горивото вбутилката, елекронният блок на газта автоматично постепенно ще превключи двигателя от газ на бензин. След това ще Ви сигнализира за това със звуков сигнал в купето и така няма никаква опасност да попаднете в критична ситуация на пътя поради загуба на мощност или изгасване на двигателя.

Ще мога ли да карам на бензин след монтаж на газов инжекцион?

Бензиновата система си остава основна за колата. Газовата уредба е допълнителна и паралелна система за автомобила.При наличие на гориво в двата резервоара Вие сами избирате на какво да карате. Във всеки един момент газовият инжекцион може да премине на бензин по ваше желание. Предвиден е специален звуков и светлинен сигнал за индикация, така имате две независими горивни системи и пълен контрол над тях.

Мога ли да паля директно на газ при газовите инжекциони?

В съвременните автомобили има много електроника, при запалване на газ на студен двигател рискувате най малкото да задавите двигателя /намокряне на свещите/, запалване на различни аварийни лампи на таблото и забиване на бензиновия компютър /посещение на сервиз/ . При повечето газови уредби е предвидена такава опция, но тя е само за аварийно запалване на газ и подгрят двигател. Използва се единствено при повреда и отказ на бензиновата система да стартира двигател. При отделните системи е различно и при интерес ние показваме на клиентите.

Какъв редуктор ми трябва за монтаж на газов инжекцион?

Изборът на редуктор не е само според цената. Нашият съвет е да ни посетите при избора за компетентна техническа консултация. Разглеждайки автомобила, ще получите консултация по възможните варианти, имайки предвид спицификата на работа, тип,  дебит, работно налягане, натоварване, захранване, моментни пикове..

Каква бутилка да избера при монтаж на газов инжекцион?

Имаме от всички размери бутилки. Изборът на бутилка зависи от автомобила, джипа, буса – комби ли е, тип резервна гума, външен монтаж, определен пробег ли се гони или максимален обем на багажника. Преди монтажа нашите специалисти ще Ви предложат всички възможни варианти за конкретния автомобил и вие ще прецените на място коя е най-подходящата за вас.

Какво зарядно устройство ми трябва и къде да го монтирам?

След последното изменение на закона се изисква пълначката да бъде монтирана извън купето на автомобила. Има много възможности на места за монтиране на зарядно в един автомобил. Ние ще Випомогнем при избора на място и Вие ще прецените кое от тях е най- практично.

Обслужване на газов инжекцион?

Наличие на миризма е притеснително, посетете ни за ваше и наше успокоение. Газовият инжекцион има два филтъра, които се подменят през определени километри. Единият филтрира течна газ преди редуктора и се сменява на 50 хил.км. Вторият филтрира изпарена газ след редуктора и се сменява на 15-20 хил. км.  Дадените километри са за лек автомобил и нормално чиста газ. При по- големи двигатели дебитът на газ е повече и е необходима по-честа смяна на филтрите.

През какъв период или километри да се настройва газовият инжекцион?

Електронните блокове за управление на газта и на бензина на един автомобил трябва да работят синхронно, за тази цел първоначалната настройка е най-бавна и важна. Веднъж направена качествено, тя може да работи с години без нуждата от донастройки. За разлика от обикновените газови уредби, които постоянно имат нужда от настройки при всяка смяна на въздушния филтър, газовият инжекцион се докоригира сам в зависимост от качеството на газта и не зависи от чистотата или присъствието и отсъствието на въздушния филтър. При забележки към работата на системата, винаги можем да направим необходимите софтуерни донастройки и да решим проблема при нас. В рамките на гаранционния срок всички настройки са напълно безплатни. Разполагаме със софтуер на 90% от газовите инжекциони и ги поддържаме след гаранционно.

Къде да зареждам с газ?

Както по-нагоре споменахме, газовите инжекциони имат два филтъра, но въпреки това са доста прецизни системи. За разлика от обикновените газови уредби при тях е желателно да се ползватпо-качествени горива. За съжаление е невъзможно да се даде категоричен отговор на този въпрос, ползвайте по-големите и известни вериги, на които имате доверие и избягвайте малките и съмнителни крайпътни временни обекти.

Какви документи трябва да има газовият инжекцион?

Всеки газов инжекцион трябва да има издаден паспорт, в който са описани :

-модел и данни на системата,

-акт за монтаж, в който е описано кой и кога е монтирал системата

-номер и дата на производство на бутилката

-данни за автомобила и собственика по талон

-както и валиден технически преглед

-лепенка на задното стъкло

Периодичен преглед или презаверка се извършва през една календарна година, като се издава стикер за техническа годност. Има ли някакви специални изис

Свещите , маслата , въздушният филтър, ремъците и ролките трябва да се сменяват според предписанието от завода производител на автомобила, и не се изискват никакви продукти и консумативи , които да са специално създадени за работа на двигателя на пропан-бутан или метан.

Има ли опасности или аварии след монтажа на газов инжекцион?

Газовият инжекцион е последно поколение газови системи, който работи безотказно, за разлика от обикновените газови уредби. При монтажа се използват качествени материали, специално направени за газ. Резервоарът има последно поколение Евро сонди с всички възможни защити от препълване, свръх налягане и предлага абсолютна безопасност дори при тежки пътни инциденти.

Ще усещам ли миризма на газ?

Автомобилите с газови инжекциони обикновено имат катализатори, няколко ланда сонди /датчици за изгорелите газове / и в тях, за разлика от обикновените газови уредби, не трябва да се усеща абсолютно никаква миризма на газ, както в купето на автомобила, така и около него. При усещане някаква миризма, веднага ни потърсете!